Mousse de ciocolata cu cafea

by clubuldeciocolata

508x318_mousse-de-ciocolata-cu-cafea-116706

Ingrediente
100 gr ciocolata neagra
50 ml lapte condensat
2 linguri cafea
2 galbenusuri ou
4 albusuri ou
5-6 linguri zahar + 2-3 linguri
100 gr unt
o lingura esenta rom
15 ml apa
un plic zahar vanilat
un vf cutit sare.
Portii: 0
Timp de preparare: sub 30 minute
gaby_d

Bucataras senzational

Reteta pe placul a
36 bucatarasi

Taguri:
mousse de ciocolata, cafea, retete Dulciuri
comenteaza
Mod de preparare reteta Mousse de ciocolata cu cafea

Personal, nimic impotriva oualelor crude. Daca constiinta voastra zice NU, atunci nu savurati acest desert dar nici nu-l faceti fara spuma aerata pentru ca nu veti obtine consistenta necesara. Nimic mai placut auzului ca fraza : cea mai super,super trezire, cel mai bun desert din lume, cea mai cea! exprimata de fiica prietenei mele ce a fost trezita din somn, nervoasa :)) cu o cupa aromata si fina.

1.Pregatiti o craticioara cu apa, pe care o puneti la fiert. Intr-un bol metalic (sau alta craticioara) puneti ciocolata, untul, laptele condesat si cafeaua (daca nu aveti lapte condesat faceti o cafea concentrata si puneti 50 ml inlocuind laptele si cafeaua pudra)si le puneti peste vasul cu apa care fierbe. Amestecati pana la omogenizare apoi o lasati la racit.

2. In alt bol metalic (sau craticioara ) puneti galbenusurile crude impreuna cu 5-6 linguri zahar, apa si romul. Il plasati tot deasupra vasului cu apa care fierbe si amestecati incontinuu. Nu va opriti decat atunci cand zaharul este topit iar consistenta amestecului este fina, asemanatoare smantanii, groasa, cremoasa. Dureaza putin, undeva la 7-10 minute. Raciti.

3. Cand ambele amestecuri s-au racit, le amestecati si omogenizati.

4. Mixati albusurile spuma impreuna cu sarea. Adaugati cele 2 linguri de zahar ramase si mixati inca 2 minute. Opriti albus pentru decor iar din cel ramas luati 1/3 si amestecati cu ciocolata si galbenusuri. Restul il adaugati usor, usor. Avem nevoie de o crema aerata, pufoasa, asa ca nu va grabiti.

5.Impartiti in boluri si spritati deasupra albusul ramas. Partea asta nu e neaparat necesara. Puteti pune si frisca sau..nimic. Dati la rece pentru cel putin 2 ore (sa nu credeti ca eu am facut asta ) ca nu pot eu rezista

by : retete-gustoase.ro

Leave a comment

Blogul lui Haplea

Retete usor de preparat, ieftine si delicioase

Abisuri

In cautarea adevarului interior

Grădinița Fluturașilor Talentați

“Copilăria este o lume de miracole şi de uimire a creaţiei scăldate în lumină, ieşind din întuneric, nespus de nouă şi proaspătă şi uluitoare.Copilăria se termină atunci când lucrurile încetează să ne mai mire.” Eugene Ionesco

Briose - Torturi - Prajituri

Ustensile si accesorii pentru briose, torturi, prajituri (decupatoare, stantatoare, sucitoare, hartii briose, forme din silicon termorezistent, cartoane torturi/ prajituri, decoratiuni personalizate, printari comestibile, etc.)

cireșe amare

As vrea sa numesc acest blog, ca fiind un loc de intalnire al curioaselor, al femeilor care vor sa descopere lucruri noi in fiecare zi. Iar eu voi incerca sa parcurg diferite domenii cu cele mai noi curiozitati. Viata frumoasa e un mix de lucruri marunte!

Bisofficiallan

World in your eyes!

Live the Most of Now

Life like a travel

Theme Showcase

Find the perfect theme for your blog.

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.